Garderoben..

.. blev städad igår. Ita fick inte gå på en promenad så jag passade på, istället för att gå och lägga mig. Så nu är den städad och fin igen. Får se hur länge den får vara så fin ;)

Håller på och tvättar och grejser här hemma idag. Barnens kusin är här och fixar i trädgården och Stina kommer snart, så det är full rulle idag, även fast det är fredag. Men efter lunch när Grace åker iväg till sin kompis börjar fredagen :) Då blir det slappis, som vanligt!

Nej måste byta blöja på min bebis nu, so long :) PUSS


Tillägnat min mamma :)

Ja Fredrik ringer allt :) Men han stör inte, hehe. Vadå allt stannar upp, haha. DU är ju knasig! men jag älskar dig ändå! Du ska ju inte säga något om att störa, du är ju alltid här inne och läser :P Blir så glad när du kommenterar :D :D Du tänker iallafall på mig, I

dag ska vi göra hand- och  fotavtryck med våra barn :) Stina är påväg med lilla Mary-ellen. Vi får se hur huset ser ut efteråt. haha. Nej det ska nog gå bra, Lägger upp bilder under helgen så du får se. Vad ska du hitta på i helgen? Du är väl ledig?

Love you, KRAMAR

Torsdag

I morgon är det utgång :D Sommar-tema! Ska bli super kul.
Har precis pratat med Freddan en bra stund :) Alltid roligt att prata lite med er där hemma i Sverige. Hoppas allt är bra med er andra?
Kan inte ni alla mina vänner skriva lite om vad ni gör nuförtiden? Jag vet ju knappt vad någon av er gör, men ni vet vad jag gör, hehe..

Förresten var ju på puben igår och lyssnade på Seumus, som alltid är lika bra. Han kanske ska spela på vårat party :D Vi fråga honom och han skulle kunna göra det. Vi ska prata lite mer någon annan dag om pris och sånt. Men Yvonne tyckte det var en jättebra idé!

Idag har jag jobbat, Brian vaknade i morse och hade fått vattenkopper, (nu när Grace är frisk) Men han måste få det någon gång. Tyvärr kommer han inte kunna gå på Amys och Coners dop på lördag, så jag erbjöd mig att ta honom, det är ju inte dirkekt så jobbigt, han är ju bara söt :)

Ska nog snart ut och gå en sväng med Ita :) ska bli gött och komma ut. Hon skulle komma över senare, typ efter nio så. Skulle egentligen städat min garderob ikväll, men sen ringde Fredrik så, jag struntar nog i det. Kan göra det en annan dag.

PUSS så länge

Puben..

.. jepp den ska vi besöka ikväll. Jag sitter här nästan klar och väntar på Stina, som borde dyka upp snart. Vi ska lyssna på Seumus i kväll :)

Igår kväll lånade jag Declans bil och körde ut till Stina. Första gången jag körde den. Nya mondeon, årsmodell 2008. Jävigt skön att köra alltså, shiit. Måste låna den igen, as-soft :)
 
Har inte hänt så mycket mer, har jobbat i veckan. Ska jobba i morgon. Hela långa dagen. Har inget planerat. Men Usulas systerson kommer hit och ska göra lite jobb åt Declan, så jag måste nästan vara hemma och "passa" honom. Han är 15, men ändå!

Nej allt för ikväll, PUSS


Mamma var nyfiken på min hatt :)

image300

image301

image302
Brian testar oxå :)

Så, vad tycker ni?! I Love It :D

Vad händer i Cork?

Jo, vi var på puben förra onsdagen. Skulle gått på bio, men sen messa några kompisar och ville ses på puben. Så vi drog till stan, Stina körde men jag drack. Sen skulle vi åka hem, men påväg till bilen passerade vi en pub där vi såg att våran kompis, Seumus spelade så vi gick in och lyssna. Han är grymt bra! Det finns många bra sångare, men det är något visst med en irländare som sjunger, jag ryser! Så jädra bra :)  Sen åkte vi hem efter det, var inte hemma fören halv ett, och jobb dagen efter. Kanon!

På torsdagen var det jobb som vanligt, Stina var över och vi baka negerbollar. Som var SUPERGODA! Inte för att det är så svårt att lyckas med negerbollar :P På fredagen jobbade jag oxå, Stina var dock inte över. Men jag var på monkey med mina ungar. Sen efter lunch åkte vi ner med bilen till Ursula och sen gick vi på långpromenad, var ute i två timmar. Det var kanon väder! Solen sken, och det var 13+ supernajs. När vi kom hem var vi ute på trädgården och lekte lite :) Sen kom Ursula hem och strax efter Stina. Vi åt middag, sen åkte vi ner till Tesco och Ita följde med. Sen drack vi lite vin innan vi gjorde oss ordning för utgång. Det var riktigt roligt ute, var på massa pubar. Sen skulle vi på efterfest, trodde vi HAHA det var ju bara vi och en till :) Men vi hade roligt, fan va vi garva :D

På lördag kom vi hem vi tio, åt frukost och sen softa vi lite innan vi gjorde oss ordning och åkte och käka bakispizza :D Jag köpte en hatt, äntligen :) Satt på café nosh typ i två timmar och prata och drack kaffe. Studerade även massa folk, hehe.

På kvällen jobbade jag, var i säng vid halv elva. Var supertrötta. Eller hur var det nu igen Stina? "I can´t remember" :P Barnen sov iallafall hela natten för mig, Brian vakna tjugo i åtta och satt i min säng och kolla på film i en timme innan vi gick ner och kollade på Tv:n. Grace kom upp vid nio och vi åt frukost. Vid elva kom Ursula och Declan upp. Jag gjorde frukost till dem innan jag bestämde mig för att min arbetsdag var över och gick och duscha. Vi gjorde oss ordning och åkte ut till Stina för att äta middag. Efter middagen gick vi ut i Stinas rum och jag sov :) Var verkligen helt slut!

Vid sju-tiden tog vi åter tag i våra liv och fixade oss lite innan vi åkte hem till mig för att lämna Peggy. Declan körde oss in till stan och vi gick till puben. Otroligt skön stämning på söndagar. Var inne på en pub som jag aldrig uppfattade namnet på, iallafall den var trevlig. Jag skulle på toa och trängde mig fram, det var fullpackat. Jag hade ju på mig min nya hatt och det var en kille som tog den :/ Men jag fick tillbaks den.
Vi gick vidare till The Bailey där ett live band spela, som var rikigt bra. Stinas "kusin" var där, Keith och hans kompis. Vi hade riktigt roligt med dem :) Haha! De är roliga grabbar.

Tog en taxi hem till mig när puben stängde, var hemma vid halv två och hoppade i säng. I morse fick stackars Stina gå upp tidigt för att åka hem. Jag fick lite sovmorgon, gick inte upp fören nio :) Har städat idag och strukit. Och skurat väggen, eftersom lilla Grace hade målat med blyerts på hela väggen. Det gick bort iallafall. Sen har jag inte gjort så mycket mer, måste gå till banken men det regnar så jag vill inte :( Men jag borde verkligen. Så jag ger det några minuter till.

I helgen är det ialllafall jobb som står på schemat. Puben och lyssna på Seumus på onsdag. Utgång på fredag :) Och jobb på lördag! Utgång på söndag ?! :P hehe

Nu har iallafall jag och Stina bestämt oss för att stanna på Irland fram till nästa år. Alltså kommer vi komma hem i september 2009. Vi har inget som drar oss till Sverige, mer än familjen och vännerna. Vi är inte klara med Irland och är inte redo för Sverige ännu. Sorry!

PUSS

Lycka!

Jag har ÄNTLIGEN köpt mig en hatt :D :D :D :D
" I´m so happy! "

Sverige

Japp jag var i Sverige över helgen, men det verkade inte många ha uppmärksammat :/ Märkte det på min tysta telefon. Men så är det väl, folk glömmer av en när man flyttar långt. Tråkigt, men så kan det vara!
Fick en trevlig överraskning iallafall, Lasse hade ordnat med Em att hon kom hem till mig och sa hej när vi körde förbi grästorp, det var kul att ses. Även fast det var jättekort! :( Men så är det! Skulle även träffat Fredrik under helgen, men det strula och skit. Men han kom och vinka av mig på flygplatsen :)

Så helgen var allt bra, dopet gick bra och det var jättekul att träffa familjen igen. Tyvärr var jag sjuk, började redan på fredag morgon, gick upp och klädde på mig sen när jag vänta på taxin kände jag att jag var lite dålig, ryckte på axlarna åt det när taxin kom.
Gick till gaten på en gång, eftersom jag redan checka in på nätet. Flyget var lite sent, men väl på planet hade jag världens yrsel, kände mig svimfärdig och illamående, började kallsvettas och fick gå från min plats för att andas. Mådde sen lite bättre, vi lyfte från Cork och väl i Dublin, en halvtimme försen var jag på topp igen.
Behövde inte checka in där heller utan gick till gaten där jag satt och tog en kaffe med mig själv och messa med lite vänner som var nere i Cork, kände mig väldigt ensam.
Sen kom jag på planet och mådde verkligen bra, skulle ju snart vara i Sverige igen. Vi blev dock en timme försenade :(

För att göra helgen kort, jag var superdålig men överlevde dopet som var jättefint :) Jag är ju Vilmas gudmor, så jag kunde inte stanna hemma även fast jag var dålig. Efter dopet och allt åkte jag hem till Petra drack varm sprite (Irländskt recept, som funkar!) och sov. Vakna upp en drygt timme senare, eller Petra väckte mig, och jag mådde bättre. Vi gick över till Barbro där vi åt massa god mat :D Sen körde vi till Grästorp på natten och jag stupa i säng när jag kom hem vid tre. På söndag var det upp tidigt för att flyga hem, Fredrik kom till flygplatsen och vinka av mig :) Kom hem till Cork, sent men välbehållen. Stina väntade på mig och vi gick till puben, för att få prata ostört :P

PUSS

Tosca kaka

Idag har jag bakat tosca kaka :) Och den är slut, den var supergod!

Sen har vi varit ute och gått lite, sen har jag fixat mitt hår, klippt och färgat. Så nu känns det fräsht igen.


Sitter och kollar igenom lite bilder på datorn, har så jädra många, typ bara på barnen. De är så söta! Ska nog snart köra hem Renee sen kommer Ita över och vi ska kolla på film "Little miss sunshine" jag har inte sett den och Ita fick det i födelsedagspresent och sa att jag MÅSTE se den innan jag åker hem på fredag, hehe sötplutt! :D


I morgon är det jobb igen, blir kanske att jag åker över till Stina med barnen och är där större delen av dagen, lunch och lekparken kanske :) Den har varit superfint väder idag, det var svinkallt i morse och frost men framåt lunch blev det jättefint, solen sken och himlen var blå :) Och det var verkligen varmt i solen, UNDERBART! Sommaren är påväg, Lycka!


Nästa fredag MÅSTE Stina och jag lämna besked till våra familjer om vi åker hem i Augusti eller om vi ska stanna ytterligare ett år :/ Kan någon bestämma åt mig? :P Om ni bestämmer att jag ska hem till Sverige, GE MIG ETT JOBB och en betald lägenhet :P


Nej nu ska jag kolla fler bilder, barnen är så jävla söta. För er som har missat, På fredag klockan tre är jag åter på svensk mark och kommer ha min svenska lur påslagen, Förväntar mig ett X antal samtal och Sms :P

  

Pussar


Tisdag

Gud vad jag var trött i morse, usch! :S Efter att Declan, Ursula och Grace lämnat huset åt jag och Brian frukost sen kolla han på Tv:n medan jag sov i en timme typ, eller jag halvsov. Efter Itas middag igår gick vi ju ut; Jag, Stina och Ita gick till The Roundy, och Shane gjorde oss sällskap efter en stund.
Alla som var på middagen var inte över 18 och kunde därför inte gå ut, sen var ju alla tvungna att vara hemma typ innan nio. Om man säger så,  Itas vänner är väl trevliga men inte direkt på samma nivå som Stina och mig själv :P

Var iallafall hemma vid halv tolv och somna ganska fort efter, var svintrött :/ Och lika trött var jag typ i morse. Men jag har tagit mig igenom dagen :) Hämtade Grace i skolan och sen hem och gjorde lunch, efter det lade jag Brian och strax efter kom Ursula hem. Efter en timme åkte de alla iväg och jag, Ita och Shane gick och hämta Ita´s bror. Sen åt vi tårta (som Ita fick igår) Sen hämta vi hennes mamma och bror i stan, nu är jag hemma och ska snart sätta på middagen, ska äta tidigt idag. För Ursula ska iväg på en removel, tror jag det var.

I morgon ska jag fixa mitt hår :D Så jag ser fräsh ut på lördag, när ALLAS ögon ska vara på mig, hehe. Nej de ska vara på lilla Vilma! Sötplutten

Ikväll är det Dh på Tv:n,missade ju det mesta förra veckan eftersom Ursula och Declan kom hem när det var på. Men jag såg lite :)
Sen ska jag sova DIREKT efter det, annars lär jag vara DÖD imorgon :S

PUSS


Veckan i korta drag

I onsdags var jag ledig, eftersom jag jobbade hela helgen när Ursula och Declan var i Amsterdam. Jag spenderade dagen ute hos Stina och barnen. Vi var inne i stan för våran lunch och sen åkte vi till lekplatsen.

Efter middagen åkte vi på bio, vi såg på "Things we lost in the fire" Bra film, lite för djup för mig bara.


I torsdags var det jobb som vanligt, gjorde inte så mycket. Var hemma hela dagen, var ute på en promenad och sen var barnen ute i trädgården. På kvällen gick jag på en promenad med Ita. Sen somna jag :)


I fredags var det upp och iväg, åkte ner till Monkey maze och lekte lite, Brian tycker verkligen det är superkul där inne :) Sen åkte vi och hämta Stinas bil nere hos Yvonne, vi slängde in alla barnen i hennes bil och sen åkte de hem och gjorde lunch. Jag åkte ner till Ursula med hennes bil och sen gick jag hem. När jag kom hem var lunchen på bordet (Tack Stina!) Efter lunchen lade vi bebisarna och Grace lekte för sig själv.


När Ursula kom hem från jobbet fixade jag deras middag, sen packa jag innan jag, Stina och Mary-ellen åkte och hämta Lauren hos en kompis, innan vi åkte hem till Stina och lagade middag. Efter middagen softa vi framför Tv:n, såg på "Hot fuzz" Som är jävla rolig :D Haha!


På lördag morgon gick Stina upp med barnen en stund innan Frank vakna, sen kom hon tillbaks till mig och somna om :) Vi sov fram till halv ett när Yvonne ringde och fråga om vi ville ha lunch :P Vi gick ner och tog en smörgås sen tillbaks till sängen där vi kolla i Guines Rekord böckerna, sen somna vi typ om igen. När Yvonne och Frank kom hem vakna vi, det var väl bäst för oss, hehe. Frank sa "Those lazy bloody bitches, are they still in bed? It´s 2.15" :P


Vi åt lunch med familjen sen gick vi på en promenad, det var faktiskt riktigt skönt. När vi kom hem spela vi fyra i rad innan middagen, efter middagen gjorde vi oss ordning för att gå ut med Ita. När vi var klara åkte vi hem till mig, lämna väskor, hämta en väska och skor. Ita kom över och Stina körde till stan. Vi var på Crane Lane, Long Island och sen The Bailey, sen satte vi Ita i en taxi hem och gick till Cubins och dansa lite, väldigt lite, kanske en halvtimme :P Sen gick vi till Soho och tog en drink med Ciarán.


På söndagen var vi i stan och köpte Massa presenter till Ita, Mark och Vilma. Åt middag på Harveys :) och softa på café Nosh. Vi åkte sedan till Mahon point, sen hem till mig. Kolla lite på Tv:n, sen messa Ita och ville ta en promenad så vi gick ut till henne. Sen åkte Stina hem och jag scrappa lite :) Satt lite vid datorn och sen lade jag mig.


Idag har jag jobbat, och det är jättefint väder! Solen lyser, VÅREN ÄR PÅVÄG ;) Har strukit och tvättat massor, sen var vi ute och lekte i trädgården. Har slutat nu och sitter och väntar på att Ita ska komma hem från stan så att vi kan gå en promenad.


Ikväll ska vi ut och äta middag och fira Ita :) Ska bli najs, träffa alla hennes vänner. Stina kommer oxå, hon ska plocka upp mig.


PUSSAR


Hej hej

Trevligt att du hitta hit Mariann :D
Hälsa stickan och ta det lugnt där hemma! Kram på er

Jag har blivit utmanad

av www.tenshii.blogg.se

Egentligen ska man tagga 3 personer som man vill ska anta utmaningen, jag hoppar det

Utmaningen:

Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med:

  • Jag är trevlig
  • Jag är givmild
  • Jag är positiv

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv:

  • Jag tycker om mina ögonfransar
  • Jag tycker om min längd
  • Jag tycker om mina bröst (surprise) =)

 Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.

  • Jag är stolt över att jag flyttat till Irland alldeles ensam
  • Jag är stolt över att vara den jag är
  • Jag är stolt att jag kan stå för mina åsikter och vara ärlig

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig:

  • Att jag ställer upp, när jag kan
  • Att jag ger alla en chans
  • Att jag är oftast positiv och glad

Nämn tre saker du är bra på:

  • Jag är bra på att hålla tider 
  • Jag är bra på att laga mat och baka
  • Jag är bra på sköta mitt jobb

Hela helgen lång

Har jobbat en hel del det sista, har inte riktigt hunnit blogga. Men jag ska försöka uppdatera er :)

I torsdags var det jobb hela dagen och på kvällen åkte jag över till en kompis och kolla på film, "The weather guy" tror jag den hette.

I fredags var vi på monkey maze med barnen, som vanligt. Vi hade riktigt trevligt. Barnen såg vi knappt röken av under den en och en halv timme vi var där. Åkte sedan hem till mig och gjorde lunch, sausage rolls till barnen och potatis- och löksoppa till oss. Brian ville minsan inte äta sina sausage rolls utan åt massa soppa istället :)


På eftermiddagen var barnen ute och lekte lite, men det var svinkallt så det blev inte allt för länge. Jag och Grace var även nere i Douglas och kopierade nycklar till Ursula, sen lämnade vi dem hos henne och åkte hem igen. Ita var över en sväng och sa hej, sen bakade vi kladdis :) Målade även våra trolldegs figurer vi hade gjort på torsdagen.

När middagen nästan var klar messa jag Ursula och Declan och påminde om att middagen minsan serveras 17.45, så dom borde se till att vara hemma :P Dom hann iallafall med fem minuters marginal båda två.

Efter middagen åkte jag och Stina ner till Tesco för att handla vin och för att lämna Mary-ellen hos Yvonne.

Innan vi åkte hem körde vi en sväng till stan och kolla läget, bestämde oss för att gå på bio istället.

Såg "Cloverfield" SKITKASS film verkligen, otroligt B-kvalite.Jag och Stina pendlade mellan att nästan spy och att svimma hela filmen igenom. Mådde så otroligt dåligt av alla effekter. Har aldrig mått så dåligt av en film. Rekomenderas inte till känsliga tittare!


När vi kom hem prata vi lite med Ursula och Declan innan vi gick och lade oss. Vaknade runt fem när Ursula öppnade min dörr, så att jag skulle höra när Brian vakna. Urs och Dec åkte strax efter fem, för att spendera de närmsta dagarna i Amsterdamm.

Brian vakna vid sju och jag gav honom nappen och han somna om för tjugo minuter sen tog jag in honom till mig och vi sov ytterligare en halv timme innan vi gick upp. Satt i lekrummet och tjugo över åtta vakna Grace, ville ha mamma men när jag förklara att mamma och pappa hade åkt var hon nöjd med mig.

Strax efter tolv kom Helen, Ursulas syster och hämta barnen. Jag och Stina gjorde oss ordning och åkte in till stan, gick och tog en kaffe och sen handla vi lite nödvändigheter innan vi åkte hem och bakade kokos-toppar, som vi misslyckades med. Strax efter kom Helen tillbaks med Brian och vi hade middag. Sen softa vi lite och Brian somna vid åtta. Vi drack lite vin och kolla på "American Pie 2" som gick på Tv. Framåt tolv gick vi och lade oss.


Och vid sex vakna Brian. Kom in till oss strax efter och vid sju gav jag honom välling i min säng. Vid halv åtta gick vi upp och jag var supertrött :S Men jag låg och halvsov på soffan med Brian kolla på Tv:n. Vid tio kom Helen och hämta Brian igen och jag gick upp och gjorde Stina sällskap i min säng. Vid ett vakna vi och vid halv två gick vi upp. Hade brunch och sen gick vi in till stan. Tog en varm choklad på vårat nya "hak". Sen tog vi bussen hem. Vi gjorde middag när vi kom hem och mitt i maten kom Helen och lämnade både Grace och Brian, som var otroligt glada att se oss :D Vi åt upp och plocka ordning och sen kolla vi på "Bob the builder" eller jag strök.

Strax efter sju gick jag och lade Brian, och tio minuter senare gick Grace självmant upp för trappan, jag läste en saga för henne och hon somna.


Sen dess har jag och Stina inte gjort så mycket, flummat runt och kollat på Tv:n. Hon åkte hem för en halv timme sen, och jag ska snart sova. Lär bli tidigt i morgon och jag har barnen HELA dagen, Ursula och Declan kommer inte hem fören tio på tisdag kväll.

Ska åka ut till Stina i morgon och stannar nog hela dagen. Blir lekplatsen om det blir fint väder, annars kanske vi slänger i barnen i jacuzin :)


Puss & Go´natt Sverige!