Översvämmade toaletter, Vin och Halloween :)

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men antar att jag borde uppdatera lite av vad som händer här. Vi har varit i Mallow, fått stopp i toan, druckit MASSA vin, ätit god mat, lekt med lego i flera timmar, städat, spelat monopol. Haft en bra natt med andra ord :p
 
I helgen var det Jazzfestival. Stina och Carinas mammor var här :) På fredagen var vi på "Gresham Hotel, Metropole" Det var en massa band som spelade där inne. Mycket folk och bra musik :) Trevligt med andra ord! Var ett band som spelade rock ´n roll, Svinbra! Dansade en hel del.
På lördgen regnade det hela dagen i stort sett. Vi åkte till Kinsale och lyssnade på mer jazz. På kvällen gick vi ut och åt i stan, sen gick vi till Old oak där ett superbra band spelade. Lite jazz-blues-rock´n roll :) Grym sångerska! När dem slutade spela tog vi taxi hem till Ita där vi drack lite vin och flummade fram till sent. Gick hem och sov!

I söndags var vi inne i stan och gjorde inte så mycket, kollade i lite affärer och sen var vi inne på Metropole igen, massa band och MASSA folk, så vi stannade inte så länge utan jag åkte hem till mig och Stina åkte till sig med Carina eftersom hon skulle jobba. Jag jobbade oxå på kvällen. Gjorde ingenting, var helt slut så jag gick och lade mig vid elva.

I går, måndag var det bank holiday så vi var lediga :) Eller jag fick gå upp med ungarna, men vi väckt Urs och Dec vid elva. Jag gjorde mig ordning och runt ett kom Stina och Carina och plocka upp mig. Vi åkte in till stan, kollade lite affärer. Gick till O´connels och drack varm choklad. Kollade i lite fler affärer innan vi gick och åt middag. Sen körde Stina hem mig och jag gick över till Ita med min dator. Fick "Nicke Nyfiken" :) Den är jättesöt. Kom hem och kollade på halva innan jag och Ita tog en promenad. Kom hem och kollade klart på filmen innan jag gjorde mig ordning för sängen, läste lite sen somna jag! Idag har jag jobbat, det är svinkallt ute men vi gick till affären förut. Var tvungen att köpa citron. För Lyssna nu Mamma jag skulle koka äpplesaft fick jag för mig :) Har kokat den nu, och nu ska den stå kallt i ett dygn innan det är dax att sila av den och hälla upp på flaskor. Vi får se hur den smakar. Jag har ju aldrig kokat saft förut. Men det luktade väldigt gott får jag säga :p

Tror jag ska lägga mig och läsa lite. Det är en väldigt fin höst dag ute, men det är SVINKALLT :/ Funderar på att baka något oxå, kanske lite smulpaj med äpple :) hmm tåls att tänka på. Vi har ju MASSA äpplen i garaget, som vi fått från Stina & Co. Jag fick även bittermandel från Stinas mamma, tack så mycket Eva! så nu ska jag baka mandelkubb någon dag, får se när jag kan tänkas göra detta. Måste baka saffransbullar också, fick ju även jäst :)

På fredag är det Halloween. Då ska vi ha halloween party, som vi alltid har i mitt hus :) Massa barn som är högljudda och utklädda. Kan det bli bättre!? :p Ursula kanske ska köpa en pumpa till mig så ska vi skära ut ett ansikte. Jag har aldrig gjort sånt så det ska bli kul :)
Nej nu ska jag nog baka, Puss puss


Bokat

Då var det bokat.
Tisdagen den 23Dec landar jag i Sverige för att fira jul med mina nära och kära! :)
Stannar hemma över både jul och Nyår och flyger tillbaks till Cork den 4Jan.

Hör nu av er så att vi kan hitta på något! :D Saknar er där hemma. Ska försöka anordna en fest med Gök :) Så Gök hör av dig, please.

PUSS

Galway


Well, vi åkte till Galway. Fyra Svenska brudar i en jeep. Hade riktigt rolig påvägen upp :) Tog ett par timmar, men vi hade sju sorters kakor med oss och kaffe. Stannade på Shannon airport och fikade. Körde sedan vidare och äntrade Galway vid tio tiden ungefär. Kollade några hostel som alla var fulla så vi bestämde oss för att sova i jeepen. Haha, hittade en bra parkering där vi svidade om lite för att kunna besöka en pub för ett glas eller två. Blev några fler än vi tänkt oss, och kvällen blev senare än vi trott. Hamnade på nattklubb och grejer.


Galway var verkligen en stad för oss brudar. Det var liv och rörelse överallt, hela tiden. Inte bara inne på pubarna och klubbarna utan även på gatan. Alla pratade verkligen med en. Jättemysig stad, blev förälskade allihopa. Men Tacka vet jag Cork killar, snygga OCH charmiga. Galway killarna var tyvärr inte lika snygga :P


Efter ett par timmars sömn (skratt och stoj, inte så mycket sömn :p) i bilen vaknade vi och åt lite frukost som vi medtagit. Körde sedan upp mot Connemara, som är ett jättefint natur reservat (tror jag!?) tyvärr hade vi ösregn så vi såg inte så mycket, men det var väldigt charmigt. Kom tillbaks till Galway lagom till lunch :) Åt lite innan det var dax att checka in på vårat B&B. Slöade ett par timmar, dushade och fräshade till oss innan vi drog ner på stan för lite shopping. Försökte sedan hitta en restaurang dit vi kunde gå och äta middag. Irrade runt på Galways gator i ösregnet i över en timme innan vi äntligen hittade till "restaurang gatan" :) Fick bokat ett bord och tog oss hem till vårat B&B. Duschade och pimplade vin innan vi beställde taxi. Beställde mat och åt med god aptit :) Väldigt god mat. Efter maten drog vi till puben. Var även på nattklubb och dansade. Hade jättetrevligt!


Söndagen spenderade vi på stan :) Kollade i MASSA affärer, började med julklappar. Känns skönt att ha börjat! Framåt fyra började vi hemfärden mot Cork. Stannade i en liten stad kallad Ennis. Jättesöt och liten stad. Kom lite sent dock så allt var i stort sett stängt. Tog en varm choklad på ett café och fortsatte sedan ner mot Cork. Var hemma vid nio någon gång.


Var en jättelyckad helg! TACK så otroligt mycket brudar, det var outstanding. Och vi MÅSTE göra om det. Februari Malin :p

Puss o Kram